DOVREFJELLPRØVEN 2020

17.04 - 19.04.20
 
Kun UK/AK alle dager
Prøvesekr., mob 413 25189
Påmeldingsfrist:
Ordinær/webfrist: 27.03.2020
Oppdateringer av partilister og annen informasjon vil bare bli publisert på hovedsiden.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dovrefjellprøva 2019
5-7 april ble vårens vakreste (hunde-)eventyr avholdt i rypenes mekka; Dovrefjell. Til strålende sol og vår-yre ryper ble årets prøvedeltagere også i år påminnet viktigheten med trening av STAND og SITT på sine hunder!!! Med 364 påmeldte fuglehunder fordelt på tre dager så alle – tobeinte som fir’beinte- frem til fine dager i fjellet.

Ukene før Dovrefjellsprøven var usikkerheten stor med tanke på om rypene kom opp fra sine gjemmesteder i skogen. Med mye vind og dårlig vær ukene før prøven satt det meste av ryper fortsatt i skogen. Men nok en gang var værgudene på parti med Dovrefjellsprøven og uken før prøven stilnet været og sola fikk virkelig tak i fjellet og snøsmeltingen kom godt i gang. På prøvens første dag var påskestemningen til å ta å føle på, og med de to påfølgende solskinnsdagene kan en bare si at påskestemningen virkelig kom: Med solfaktor 30 i sekken og kvikklunsjen på lur, var det bare å finne seg en barflekk og nyte sola i pausene! Solas fremtreden hadde også rypene fått med seg og det ble meldt om godt over normalt rype-besatte terreng over hele Dovrefjell. Det er lenge siden det er blitt observert så mye stamfugl i prøveterrengene – noe som er en positiv utvikling for rypebestanden i Dovre og Lesja!

Totalt ble 87 hunder premiert – noe som gav en premieprosent på 23,9%. Premieprosenten kunne ha blitt høyere, for det var nok av fugl i terrengene, men nok en gang var det flere deltagere som hverken hadde bestått stand - og sitt-testen på sine hunder før de dro til fjells….. Men til de av årets deltagere som lyktes: Gratulere med vel fortjent premie!!!

I år gikk fatet for Prøvens beste UK-hund til IS Stormyteggas PT Enzo til Bjørn Kåre Enzo(Bilde hø)

Ingebrigtsen
som fikk 1UK både fredag og lørdag (bilde).
Prøvens beste AK-hund ble P Jutevatnets Estrella til Ståle Lingaas som hadde hele 4 godkjente fuglearbeid og fikk dermed 1AK på prøvens andre dag. Fatene er malt av den lokale kunstneren Inger Synnøve KilliJ

En stor takk rettes til prøvens hovedsponsor; Royal Canin for fine premier: de fir’beinte fikk 1 kg forpakke på oppropet og samtlige premierte fikk forpremie, i tillegg til glasspremie og diplom.

På vegne av alle prøvedeltagere ønsker jeg å rette en stor takk til alle dommerne som var med å gjøre denne helgen til en slik fin begivenhet og ikke minst til Ellen Bakke Dobloug, Ingunn Sømåen og Andrea Engh som klarte å sjonglere partilistene mellom alle påmeldte, de med løpetid, de som trakk seg, de som ønsket å bytte parti og alt annet som dukket opp i sekretariatet; dere gjorde en knakende god jobb!

På vegne av prøveledelsen ønsker jeg å rette en stor takk til de aktørene som gjorde denne prøvehelgen mulig: Dovre kommune, Lesja kommune, Joramo Bygdeallmenning, Statsskog, Lesja Heimrast og ikke minst vertskapet på Furuhaugli Turisthytter som la alt til rette for at to’beinte som fir’beinte besøkende skulle finne seg godt til rette!

Jeg ønsker også å rette en stor takk til prøveleder Ludvig Gråtrud og alle i hans stab som klarte å ro i land prøven! Nok en gang; dere bestod med glans :o)

Til slutt ønsker jeg alle velkommen til Dovrefjellsprøven 2020 som vil gå av stabelen 17-19 april – da vil også Dovrefjellsutstillingen bli gjennomført fredag 17 april!!

pdfPremieliste_fredag_05.04.pdf
pdfPremieliste_lørdag_06.04.pdf
pdfPremieliste_søndag_07.04.pdf

Dovrefjellsutstillingen 2019

I år ble Dovrefjellsutstillingen avholdt for 13 gang. Dovrefjellsutstillingen er en liten, uhøytidelig utstilling hvor flere av deltagerne kommer rett fra dagens jaktprøvestart i fjellet og rekker akkurat å skifte ut skiskoene med joggesko før ringen inntas. Årets utstilling hadde rekorddeltagelse med hele 34 påmeldte hunder. Utstillingen er et kjærkomment innslag på Dovrefjellsprøven og det har nesten blitt en tradisjon at sol-blide prøvedeltagere samler seg rundt ringen og heier på utstillingsdeltagerne. Årets utstillingsdommer var Hilde Kvithyll.

Årets «Best in Show» ble GS Tågåtunet’s Trønder Tæl til Wenche Porsanger. 2 BIS ble P Skoglykkas Kuling til Birger Rønning. Under utstillingen fikk Kuling sitt tredje CERT og ble dermed ny Norsk Utstillingschampion. Ny Norsk Utstillingschampion ble også 3 BIS: ES Kongsvoldrypas Bianca til Svein Strømsnes og Hege Mejdel. 4 BIS ble SV Bekkestuggu’s Dbm Skruff til Birgit Westgård. Gratulasjoner går til alle sammen!
Det var kun 2 utstillingsdeltagere som kjempet om årets «Prøvens vakreste jaktpremierte», malt av den lokale kunstneren Inger Synnøve Killi, og den som trakk det lengste strået var IS US Speedy til Geir Olav Bjerkevoll som fikk Excellent på utstillingen og 1UK på jaktprøven.

«Best-in-show» bilde fra utstillingenBest in Show

 En stor takk rettes til prøvens hovedsponsor; Royal Canin for fine premier: 1BIS-4BIS fikk hver sin fórpremie, i tillegg til glasspremier.

Ønsker å rette en stor takk til dommer Hilde Kvithyll og ringsekretær Hanne Husby
som loset alle ekvipasjene trygt gjennom utstillingen.

 

 

Speedy

Håper å kunne se flere igjen til neste års utstilling som går av stabelen fredag 17 april.

Jaktprøvens vakreste hund: (bilde)
«US» Speedy, med Excellent på utstilling og 1. UK på jaktprøve, eier: Geir Olav Bjerkevoll.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

6.mars 1973 gikk Norges første vinterprøve av stabelen på Dovre. Initiativtakeren til prøva var Hedopps legendariske medlem Rolf Sevendal.